Lediga tjänster

Nedan hittar du alla våra lediga tjänster just nu. Om du hittar något som passar, skicka in en ansökan idag!

Bliwa Livförsäkring söker Affärsnära Finansiell Controller

Vi söker dig som vill arbeta i en bred och spännande roll där du kommer att få användning av din analytiska förmåga och ditt intresse för affären. Du kommer arbeta nära redovisning, ekonomi, övriga controllers samt aktuarier för att driva de finansiella processerna framåt och stötta verksamheten. Vidare kommer du att driva och medverka i diverse projekt för att utveckla och effektivisera processer och rutiner. 
 
Du kommer att tillhöra avdelningen Finansiell styrning och kontroll som i dagsläget består av 6 personer och du kommer att rapportera till CFO. Tjänsten är centralt placerad på Fleminggatan i Stockholm.
 
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att kunna påverka innehållet i rollen men dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara: 

 • Ansvarig för att upprätta kvartalsvisa resultatanalyser 
 • Driva resultatuppföljningsmöten med Business Control, aktuarier, redovisning och underwriters 
 • Ansvarig för processen kring kontroll och uppföljning av intäkter och kostnader  
 • Ansvarig för budget- och prognosprocessen 
 • Delaktig i sammanställning av material inför styrelsemöten 
 • Delaktig i uppföljning och analys i bokslutsarbetet 
 • Ansvarig för löpande och diverse ad-hoc analyser för att stötta verksamheten, enheten och ledningen. 
 • Kontaktperson till verksamheten inom dina ansvarsområden 


Din profil
 
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Därefter har du minst 5 års erfarenhet från arbete med finansiell analys och kontroll. Du är en van Excel-användare och är van att hantera större datamängder. Du har erfarenhet och vilja att arbeta nära affären där du kan skapa ett tydligt värde för verksamheten. Vidare är du van att leda andra och har med fördel ett intresse för effektiviseringsarbeteErfarenhet från finansiella bolag, särskilt försäkringsbolag är meriterande. 
 
Du som person 
Som person är du en nyfiken, driven och affärsinriktadDu är lösnings- och målorienterad och van att driva ditt arbete framåt. Du ser vad som behöver göras och kommer gärna med förslag till förbättringar. Det är även viktigt du är en flexibel person som är bra på att skapa struktur i en förändring miljö.  

Du är kommunikativ och har lätt för att samarbeta med kollegor inom såväl enheten som andra berörda enheter inom Bliwa. Det gäller att du är lyhörd för organisationens behov likväl har förmågan att kunna kommunicera på ett rakt och tydligt sätt inom ditt område. 

Ansök redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. 

Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta CFO Jessica Ingeson (jessica.ingeson@bliwa.se) eller HR-generalist Lina Kennbrant (lina.kennbrant@bliwa.se

Ansök senast 2020-03-15
Finans
Stockholm

Bliwa Livförsäkring söker chef för Transformation och Utveckling

Bliwa är mitt uppe i en spännande utvecklingsresa. Vill du vara med på denna resa och driva Bliwas utvecklingsarbete framåt – för att ge människor en tryggare vardag?

Vi söker nu en Chef Transformation och Utveckling som gillar att leda i förändring!

Om tjänsten
Du kommer att ansvara för att tillsammans med ledning och verksamhet initiera, leda och driva Bliwas utveckling & förvaltning.

I uppdraget ingår också att vidareutveckla våra utvecklingsmodeller och de processer, roller, arbetssätt och kompetens som behövs för att fortsätta driva en offensiv och effektiv utveckling och förvaltning som möter nuvarande och framtida kunders krav och förväntningar.  

Din roll blir att driva utveckling av vårt erbjudande och våra tjänster till avtalskunder, individkunder och partners. Det avser också fortsatt utveckling av våra verksamhetsprocesser med målsättningen att vi ska arbeta ännu smartare, effektivare och därmed bidra till en såväl kostnadseffektiv verksamhet som att ge våra medarbetare de bästa förutsättningarna.

Bliwa har växt kraftigt och drivit en ambitiös utvecklingsagenda de senaste åren. Vi ser en fortsatt spännande tillväxtresa och fortsatt stor utveckling men också ett behov av processförbättringar.

I ditt ansvar ligger bolagets övergripande IT-strategi med tillhörande anpassning till det teknikskifte/ den digitaliseringsresa som nu pågår. Detta arbete sker tillsammans med vår IT-verksamhet som rapporterar till dig och består av 25 anställda personer samt ett antal konsulter. På Bliwa pågår flera spännande projekt/ initiativ, och vi bygger bland annat ett nytt och modernt skadesystem och utvecklar Bliwa.se för en bättre kundupplevelse. 

Du kommer att rapportera till VD och ingår i ledningsgruppen för Bliwa.

Vem är du?
Vi söker dig som är nyfiken, driven och brinner för att via både utveckling och ständiga förbättringar överträffa kunders förväntningar och skapa förutsättningar för en effektiv och attraktiv verksamhet.  

I tidigare roller har du haft ett liknande ansvar och du har genomfört ett antal större förändringsprojekt.

För att lyckas i tjänsten är du resultatorienterad och har ett strategiskt och analytiskt tankesätt som gynnar verksamheten både på kort och lång sikt.  

Du är genuint intresserad av kundupplevelser och av den tekniska utvecklingen och av de möjligheter som det tillsammans med övriga omvärldsförändringar skapar för våra kunder och vår affär.

Du har lätt för att samarbeta och är en trygg och kommunikativ ledare som får med dig andra människor i förändringsarbete. 


Krav

   • Gedigen ledarerfarenhet, vi tror att du har varit ledare över ledare och har ingått i en strategisk ledning i en tillståndspliktig verksamhet
   • Erfarenhet av förändringsledning där du har drivet större förändringsprojekt
   • Gedigen bakgrund inom IT och affärs/produktutveckling inom den finansiella sektorn.
   • Erfarenhet av Agilt arbetssätt
   • Erfarenhet av processförbättringar och automatisering
   • Relevant högskoleutbildning

Meriterande

   • Du har erfarenhet av försäkringsverksamhet
   • Du har erfarenhet av att ha affärsansvar/resultatansvar

                             
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Vid frågor är du välkommen att kontakta HR-generalist Lina Kennbrant (Lina.Kennbrant@bliwa.se

Ansök senast 2020-03-08
Verksamhetsutveckling
Stockholm

Systemutvecklare inom .Net till Bliwa Livförsäkring

Arbetsbeskrivning

Vill du utvecklas och använda den senaste tekniken? Värdesätter du programmeringsprinciper såsom clean code, och continuous integration?

Bliwa Livförsäkring söker seniora systemutvecklare som vill bli en del av ett agilt team som arbetar med modern systemutveckling av komplexa försäkringssystem. Företaget ligger i framkant teknikmässigt och arbetar med clean coding och moderna tekniker såsom .NET Core,  Azure och Blazer. 

Just nu befinner sig Bliwa i en spännande tillväxtresa där kundcentrering och digitalisering möjliggör både nya marknadsplatser, förenklad och mer individanpassad hantering. Som anställd hos Bliwa blir du del av en kultur som präglas av teamwork och prestigelöshet! 

Ansvarsområde

I rollen som systemutvecklare kommer du arbeta i ett SCRUM-team, bestående av kompetenta kollegor som gärna arbetar med parprogrammering. I dina arbetsuppgifter ingår både nyutveckling och förvaltning, samt integrationer till interna och externa system. 

Beroende på ditt intresse finns det möjlighet att arbeta inom två olika team. Det ena teamet arbetar med ett nyutvecklat skadehanteringssystem som ska lanseras under år 2020. Det andra teamet jobbar med att integrera befintliga och nya system med hjälp av deras molnlösning i Azure. Oavsett vilket team du tillhör kommer samarbete att ske över gränserna för att skapa de mest hållbara lösningarna. Värderar du god kodkvalitet? Bra, båda teamen använder sig av Resharper som hjälpmedel för att skriva snygg och läsbar kod. 

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen tror vi att du har flerårig erfarenhet av webbutveckling inom .NET/C# och brinner för att lära dig nya tekniker. Du behöver inte vara expert inom .NET Core och Azure, utan det viktigaste är att du har viljan och intresset för att lära dig.

Krav
 • Minst 3 års erfarenhet av utveckling inom .NET och C#
 • Erfarenhet av API tjänster
 • Mycket goda kunskaper i svenska
Meriterande
 • Erfarenhet av Azure DevOps
 • CI/CD
 • Erfarenhet av .NET Core
 • Erfarenhet av enhetstester
 • Erfarenhet av agil utveckling
 • Erfarenhet av försäkring/finans/bank
 
 
 

Ansökan

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Randstad Technologies och Bliwas önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till dem.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Randstad Technologies men du kommer anställas direkt hos Bliwa. Intervjuer kommer att ske löpande, se därför till att skicka in din ansökan så fort som möjligt.

Vid frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Ronja Hultkrantz, rekryteringskonsult på Randstad Technologies, ronja.hultkrantz@randstad.se 

Om Bliwa Livförsäkring

Bliwa Livförsäkring är ett kundägt försäkringsbolag som erbjuder personförsäkringar för grupper av individer. Bliwa befinner sig mitt i en spännande tillväxtresa där kundcentrering och digitalisering möjliggör både nya marknadsplatser, förenklad och mer individanpassad hantering. 

 

Sök jobbet här!

Ansök senast 2020-02-29
IT
Stockholm

Hittar du inte det du söker?

Du kan alltid göra en spontanansökan!